Završen turnir “Avnoj 2022”

Tradicionalni turnir u košarci i mini fudbalu „Avnoj 2022“ okupio je najbolje zaječarske fudbalske i basket družine, a nakon što je minule nedelje stavljena tačka na košarkaški deo takmičenja, svi pogledi bili su usmereni na mini fudbal.

Posle mnogo borbe, sjajnih poteza i efektnih golova viđenih u igri 4 na 4 u naselju „Avnoj“, sve je stalo u poslednje veče turnira u četvrtak 4. avgusta. Sportski savez grada Zaječara i omladina Mesne zajednice „Кraljevica“ mogu da budu ponosni na slike poslate sa ove tradicionalne gradske manifestacije.

Ekipa „Metal Šop“ stigla je do glavne novčane nagrade u iznosu od 40 hiljada dinara nakon pobede u finalu nad timom „D.G Ulaz“, čijim igračima je pripala duplo manja suma. Treće mesto osvojio je „Tempo radio“ za šta je nagrađen sa 10 hiljada dinara.

Evo i svih rezultata poslednjeg dana turnira:

Seniori
Finale „Metal Šop“ – „D.G Ulaz“ 2:0

Za 3. mesto „Tempo radio“ – „Euroklub“ 3:1

Кadeti finale

„Maksimalno“ – „Rio“ 1:0

Za 3. mesto: „Rajko Grljan“ – „Freš“ 2:0

Organizatori su pored novčanih nagrada obezbedili i druge vredne robne nagrade za mlađe kategorije, kao i pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe u svim kategorijama. Ukupan utisak na kraju odličan, a veliki broj posetilaca jednoglasan je u oceni da ovakvu tradiciju valja negovati i podizati kvalitet ove prepoznatljive zaječarske sportske manifestacije.

Doviđenja do sledeće godine i 21. turnira u košarci i mini fudbalu „Avnoj 2023“, ponovo u organizaciji omladine gradskog naselja „Кraljevica“ i Sportskog saveza grada Zaječara, navodi se na portalu Glas sporta.

preuzeto: Glas sporta