RIK proglasio kandidaturu Milice Đurđević Stamenkovski za predsednicu Srbije

Republička izborna komisija proglasila je kandidaturu Milice Đurđević Stamenkovski na predsedničkim izborima 3. aprila.

Milicu Đurđević Stamnekovski je za predsednicu Srbije predložila Srpska stranka Zavetnici.

Milica Đurđević Stamenkovski je, posle predaje potpisa, rekla da sve ankete i istraživanja pokazuju da Zavetnici imaju velike šanse za ulazak u drugi krug.

Istakla je da nema dilemu da će u drugom krugu odneti pobedu i da će na predstojećim predsedničkim izborima dobiti podršku građana, koji nikada ranije nisu glasali ili koji sada glasaju posle mnogo vremena.

Rekla je da ti građani nisu apstinirali od Srbije, već od postojeće političke scene koju su, tvrdi, razrušili i obezvredili kako aktuelna, tako i prethodna vlast.

“U nameri da stvore dvopartijski sistem stvaraju utisak da Srbija bira između Ane Brnabić i Marinike Tepić, da Srbija jedino može da bira između Aleksandra Vučića i Zdravka Ponoša. To nisu izbori pred kojima građani treba da se opredele, građani imaju alternativu i tu alternativu je danas predstavila srpska stranka Zavetnici”, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Njenu kandidaturu za predsednika Srbije podržao je i naučni istraživač Dušan Proroković, koji je rekao da smo svedoci epohalnih promena u međunarodnim odnosima, a samim tim i u domaćoj politici, te dodao da nam je zato političar profila Milice Đurđević Stamenkovski neophodan na političkoj sceni ne samo za naredne izbore, već za naredne decenije.

Naveo je da se ceo svet vraća konceptima nacionalne bezbednosti, nacionalnih interesa, odbrane sopstvenog suvereniteta i poručio da ćemo sa Milicom Đurđević Stamenkoviski sve to lakše i efikasnije odbraniti.

Oni su RIK-u za njenu kandidaturu predali 11.102 pravno valjana potpisa podrške građana.

Rok za prijavu kandidata je do 12. marta u ponoć.

foto: fb